Walter Kiebooms

Schepen

Borsbeek is me 56 jaar geleden met de paplepel ingegeven. Het grootouderlijke huis stond net naast de St Jacobuskerk  en daar in het centrum  voelde je toen het hart van de gemeente kloppen. Het zullen die genen zijn die me tot vandaag goesting geven om Borsbeek mee verder uit- en op te bouwen.

Mijn jeugd bracht ik 16 jaar door bij Chiro en heeft me sociaal gevormd. Sport was stevig aanwezig door voetbal en tennis bij Borsbeek Sport en JeeDee. Via het St Gabrielcollege leerde ik atletiekclub Sgola kennen met nationale kampioenschappen als gevolg. Al dat sportieve dreef me nadien naar een opleiding als Para Commando…wat mijn karakter mee gevormd heeft.

Gemeentepolitiek was nooit ver weg van de keukentafel thuis. Vanaf mijn 18° was ik bestuurslid van Volksunie en later 12 jaar voorzitter. Samen met Ken Casier hebben we in 2010 de Borsbeekse N-VA vorm gegeven. In 2012 hebben we het politieke landschap in onze gemeente stevig hertekend. Ik nam de functie van Eerste Schepen op en de beleidsdomeinen Openbare Werken, Ruimtelijke Ordening, Mobiliteit en Sport. Als lid van het college, het eigen N-VA bestuur en het arrondissementeel bestuur van N-VA hou ik de vinger aan de pols van wat er elke dag politiek leeft.

Na eerst 10 jaar in de media gewerkt te hebben, ben ik ondertussen 25 jaar actief in de dienstverlenende logistieke sector waar we werken rond een geïntegreerd beheer van een duurzame werkomgeving….boeiend…en actueel.

Tussendoor organiseer ik mee met de vriendenkring ondersteunende activiteiten voor de Scouts in Borsbeek; de kookclub CCI blijft een lekkere hobby en die extra kilootjes fiets ik er dan ook graag terug af op zondagvoormiddag….

Binnenkort 20 jaar getrouwd met Kristel en gezegend met 4 kinderen Joyce, Annabel, Stien en Wout. Maar…alles en iedereen moet wijken voor de twee kleindochters Sanne en Lore !