N-VA Borsbeek stelt 5 nieuwe kandidaten voor

Op 9 juli 2018, over deze onderwerpen: Bestuurszaken, Cultuur & Sport, Gemeente, N-VA Borsbeek, Verkiezingen 2018
Vlnr: Harry Steurs, Peter Buyst, Peggy Maebe, Peter Sneijders en Paul Van Looy

Op plaats 5 staat nieuwkomer Peggy Maebe. Peggy is getrouwd met Dirk en mama van Tim. Haar aanstekelijk enthousiasme bracht haar een paar jaar geleden bij de N-VA, waar ze zich sindsdien achter de schermen mee inzet. Hoewel ze dus nieuw is op het politieke voorfront, heeft ze haar sporen in de Borsbeekse gemeenschap reeds verdiend. Zo was Peggy gedurende 5 jaar penningmeester van het oudercomité van gemeentelijke basisschool de Klinker en zit ze mee in de beheerraad van Jeedee, de voetbal- en tennisclub in de Hulgenrodestraat. Daarnaast steekt ze ook vaak de handen uit de mouwen bij Chiro JAP. Professioneel werkt ze als boekhouder voor een grote modeketen en in bijberoep specialiseert ze zich in administratieve dienstverlening. Ook haar man Dirk is ondernemer. Dat Peggy een bezige bij is, is dus een groot understatement.

Op plaats 6 staat de 62-jarige Paul Van Looy. Paul is momenteel secretaris van de Borsbeekse afdeling, een taak die hij reeds in de jaren ’70 en ’80 ter harte nam in de Borsbeekse Volksunie afdeling. Professioneel heeft Paul zijn hele leven lang in het onderwijs doorgebracht, waarvan 22 jaar als leerkracht, 8 jaar als directeur en nog heel wat jaren als coördinator leerlingenvervoer van een grote scholengroep. Maar ook in zijn vrije tijd zat hij niet stil. Paul hield aan zijn tijd als chiroleider een hobby als poppenkastspeler over. Hij gaf dan ook meer dan 40 jaar optredens. Daarnaast houdt hij ook van biljarten, fotografie en reizen. Die laatste 2 hobbies combineert hij tijdens zijn vele reizen naar de Verenigde Staten. En nu hij sinds kort gepensioneerd is, zet hij zich ook in als vrijwilliger patiëntenvervoer bij AZ Monica.

Op plaats 10 vinden we Harry Steurs terug. Harry is reeds decennia een overtuigd Vlaams-nationalist. In 2012 haalde hij bij de gemeenteraadsverkiezingen een mooi resultaat waardoor hij vanaf september in de gemeenteraad zal zetelen. Maar achter de schermen is hij al een stuk langer actief. Hij was jarenlang voorzitter van een grote toneelkring in buurgemeente Wommelgem en zetelt ook al enkele jaren in de beheerraad van Borsbeeks cultureel centrum d’Archipel. Harry heeft er een lange carrière opzitten als chemisch proces operator bij een petrochemisch bedrijf in de Antwerpse haven. In zijn vrije tijd geniet hij ervan om tijd door te brengen met zijn 3 kinderen en 4 kleinkinderen!

Op plaats 15 staat de 52-jarige Peter Sneijders. Peter woont sinds 2013 in onze gemeente en is dus een relatief nieuwe Borsbekenaar. Hij woont samen met zijn vriendin en haar dochter in de Wenigerstraat. Velen zullen hem wel al eens zijn tegengekomen op de trage wegen in onze gemeente tijdens één van zijn vele looptrainingen. Al is onze sportieveling ook veel op de fiets en in het zwembad terug te vinden. Professioneel werkt Peter al jaren als teamleider logistiek voor Katoennatie. Peter maakt sinds 3 jaar deel uit van ons bestuur en is altijd bereid om de handen uit de mouwen te steken. Iets wat hij ook met veel plezier de komende 6 jaar zal doen voor heel Borsbeek!

Op plaats 17 zet Peter Buyst mee zijn schouders onder de lijst. Peter engageerde zich van zodra hij met zijn vrouw en dochter in Borsbeek kwam wonen in ons bestuur, waar hij ondertussen reeds 6 jaar deel van uitmaakt als webmaster. Dit hoeft niet te verbazen, aangezien Peter met zijn diploma als bachelor in de ICT reeds zijn hele leven werkzaam is voor een groot ICT-bedrijf. Peter hoopt de komende 6 jaar mee werk te mogen maken van een veilig en duurzaam Borsbeek, waar er efficiënt en effectief bestuurd wordt. In zijn vrije tijd houdt hij zich graag bezig met muziek, geschiedenis en alles wat met vliegtuigen te maken heeft. Zijn medekandidaten beschrijven hem als rustig en doordacht, kortom, een paar sterke schouders om mee onze lijst te duwen.

 

U vindt al onze kandidaten terug via: https://borsbeek.n-va.be/verkiezingen/kandidaten

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is