NIEUWE JEUGDSITE MET SKATEPARK IN DE MAAK OP FORT 3

Op 15 februari 2023, over deze onderwerpen: Fort 3, Gemeente

NIEUWE JEUGDSITE MET SKATEPARK IN DE MAAK OP FORT 3 (Publicatie op de website van Gemeente Borsbeek)

Lokaal bestuur Borsbeek plant een nieuwe jeugdsite met overdekt skatepark op het recreatiedomein Fort 3. De realisatie is voorzien in het najaar van 2023.

Borsbeek, dinsdag 14 februari 2023

Het voormalige skateterrein op het recreatiedomein Fort 3 in Borsbeek, moest in 2021 wijken voor de realisatie van een nieuw schoolgebouw voor de gemeentelijke kunstschool Academia, dat afgelopen weekend officieel werd ingehuldigd. In een nabijgelegen loods op deze groene site komt er weldra een gloednieuw, overdekt skatepark. Een aantal voorbereidende ingrepen, zoals het verwijderen van zijen tussenwanden en bijhorende stabiliteitswerken, zijn reeds van start gegaan.

Daarnaast voert Lokaal bestuur Borsbeek renovatiewerken uit aan het voormalige schoolgebouw van de kunstacademie, afgestemd op de noden van lokale verenigingen die hier ondergebracht zullen worden, waaronder het jeugdhuis en jeugdbeweging KLJ Borsbeek.

“Met dit project willen we in Borsbeek een toegankelijke en bruisende ontmoetingsplaats creëren waar jongeren zich thuis voelen”, vertelt Kristof Van de Velde, schepen van jeugd. “De nieuwe jeugdsite is een perfecte aanvulling op het huidige aanbod op het recreatiedomein Fort 3. Denk maar aan het speelbos, de gemeentelijke kunstschool Academia en tal van Borsbeekse verenigingen die er hun clublokaal hebben”, aldus Kristof Van de Velde.

Met de steun van de Vlaamse Overheid

Lokaal bestuur Borsbeek kan voor de realisatie van de nieuwe jeugdsite rekenen op 250.000 euro investeringssubsidie van het Departement Jeugd, Cultuur en Media van de Vlaamse Overheid. “Borsbeek heeft een sterk dossier uitgewerkt en kan daardoor beroep doen op een mooie subsidie. Hierdoor kunnen we het project net nog een niveau hoger tillen op vlak van kwaliteit en duurzaamheid”, vertelt de schepen enthousiast. “Zo wordt er bijvoorbeeld een sanitaire unit en regenwaterput in de plannen opgenomen en doen we de nodige aanpassingen aan het nieuwe jeugdhuis voor een optimale geluidservaring.”

Participatie

Heel wat Borbeekse jongeren werden aangemoedigd om mee na te denken over de nieuwe jeugdsite. Er werden verschillende overlegmomenten georganiseerd met de jeugdraad en lokale jeugdverenigingen en een focusgroep van ervaren skaters werd samengesteld. Ook bij de concrete invulling van het skatepark wordt de lokale skate-community nauw betrokken. Op zaterdag 15 april 2023 organiseert de jeugdraad van Borsbeek een openluchtcinema in de loods waar later het nieuwe skatepark zal komen. Er staan 2 filmvoorstellingen op het programma voor verschillende leeftijdscategorieën, om 15 uur en om 19.30 uur. Je komt er die dag ook alles te weten over de plannen voor de nieuwe jeugdsite. Locatie: Loods 5A, naast zaal ‘de Archipel’, Fort 3, Frans Beirenslaan, Borsbeek

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is