Reactie N-VA Borsbeek op oprichting kartel CD&V / Groen / BbA

Op 16 juni 2018, over deze onderwerpen: Bestuurszaken, Gemeente, Verkiezingen 2018

N-VA Borsbeek neemt akte van de oprichting van het kartel CD&V, Groen en BbA. Het maakt ons als partij extra trots vast te stellen dat we de enige partij zijn in Borsbeek die er in slaagt een ploeg van 21 kandidaten te hebben die zich achter een duidelijk, concreet en rechtlijnig project kunnen scharen. Een project waar we 6 jaar geleden aan zijn beginnen timmeren in Borsbeek en waar we vol enthousiasme verder aan willen werken. Hier en daar moeten er volgens ons nog andere accenten gelegd worden, maar de basis is er wel.

We zijn echter ook verrast en bedroefd te moeten vaststellen dat dit project schijnbaar plots door de collega’s van BbA en Groen overboord gegooid wordt. Het begon nochtans zeer mooi, want na de bestuursperiode 2006-2012 zes jaar in een coalitie te hebben gezeten die niemand wilde, bejubelden de collega’s van BbA en Groen en vele Borsbekenaren de moed van N-VA als nieuwe en grootste partij om een brede coalitie te sluiten met veel ambitie voor Borsbeek. Een coalitie waarin voor N-VA de inhoud primeerde, niet de postjes. Een coalitie die inzet op een trots Borsbeek, met aangename wijken, minder doorgaand verkeer, waar jeugd voldoende speelruimte heeft en waar jonge mensen nog een betaalbare woning vinden. Klinkt bekend in de oren, niet? N-VA Borsbeek is dan ook van plan om tot het einde van de legislatuur constructief door te werken, voor Borsbeek.

Wij kunnen ook niet anders dan besluiten dat niet zozeer inhoud, maar wel angst en machtshonger deze onwaarschijnlijke partners tot elkaar gedreven heeft.  

Maar voor de inwoners van onze gemeente heeft het wel het voordeel van de duidelijkheid. We zijn er van overtuigd dat de Borsbekenaar dit verhaal eenvoudig doorprikt  en past voor een herhaling van de onfrisse politieke spelletjes van de verkiezingen in 2006 en de daaropvolgende legislatuur. Democratie is te waardevol om ten prooi te laten vallen aan persoonlijke ambities en dromerige prietpraat.

Desalniettemin wensen we hen succes toe en hopen we op een constructief inhoudelijk debat. N-VA Borsbeek staat alvast klaar met een sterke groep kandidaten en een duidelijk programma.

Beluister ook zeker het interview van Radio Zuidrand met onze voorzitter Ken Casier: https://soundcloud.com/user-453727279/nieuwe-partij-in-borsbeek-interview-ken-casier

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is