Luc Couillier

Na zijn geboorte in Mortsel in 1955, woont Luc nu al 63 jaar onafgebroken in Borsbeek. Lagere school liep hij tot het vierde leerjaar in de Gemeentelijke Basisschool om daarna nog 8 jaar naar het Xaveriuscollege te fietsen (LaWi73).

Zijn studies Geneeskunde deed hij aan de Universiteit Antwerpen (toen nog RUCA en UIA). En op 1 september 1980 begon hij zijn huisartsenpraktijk ook in Borsbeek.

In 1979 huwde hij met Wiske Piron. In 1981 en in 1984 breidde het gezin uit met 2 zonen. In de tijd dat de kinderen in de Gemeentelijke Basisschool zaten was Luc een 5-tal jaren voorzitter van het oudercomité. Na 1998 was hij ook meer dan 12 jaar bestuurslid van de Huisartsenkring Borsbeek-Wommelgem, die intussen opgegaan is in de kring Antwerpen-Oost..

In een ‘vorig leven’ was hij nog gedurende 8 jaar Voorzitter van het Borsbeekse OCMW van 2005 tot 2012.  Zijn achtergrond leunt aan bij het liberale gedachtegoed,  maar liberalisme en meer Vlaamse zelfbeschikking gaan volgens hem hand in hand. Denk maar aan Jan van Rijswijck! Sociale ontvoogding kan niet zonder persoonlijke ontvoogding.  Hij kan goed zijn draai vinden binnen N-VA, een partij met pit en zonder oogkleppen! Het is een enthousiaste ploeg vol hardwerkende Vlamingen en erg actieve (jong-) gepensioneerden. Allemaal mensen met een groot hart voor Borsbeek. Zijn interesses gaan uit naar Sociale Zaken en Asiel en Migratie, maar ook naar Veiligheid en Algemeen Gemeentebeleid : Financiën, Cultuur, Onderwijs en Middenstand.

Bijzondere aandacht gaat natuurlijk uit naar de integratie van OCMW en gemeente, iets waar hij de vorige legislatuur (2007-2012) stevig mee zijn schouders heeft onder gezet! Vanaf 2019 zal het OCMW  volledig opgaan in de gemeente en hier wil hij met zijn ervaring wel op de eerste rij zitten om te zien hoe dit loopt.

De laatste jaren was hij ook nog actief in het verenigingsleven : seniorenraad, middenstandsraad, het beheersorgaan van de Archipel en bij de organisatie van de Rosekapellewijkfeesten.

Naast zijn leven als Bompi van Camille, Floris en René, houdt hij ook wel erg van reizen en al eens en goede maaltijd met een glaasje wijn…