Margot Mys

Margot (°1970) is op 6 jarige leeftijd met haar ouders en jongere zus in Borsbeek komen wonen.

De wijk naast Hulgenrode was toen in volle aanbouw. Haar huis in de Broekstraat was één van de eerst  gebouwde huizen in deze wijk. Haar doodlopende straat en de vele huizen in aanbouw waren een prachtig speelterrein voor alle kinderen uit de buurt. Ze ging naar de lagere school in het Sint- Jozefinstituut  waar ze de beste herinneringen aan heeft. Voor het middelbaar onderwijs koos ze voor het Regina Pacis instituut te Hove.

6 jaar lang fietste ze, in groep en in perfect uniform, door de Borsbeekse velden naar Hove.  Nadien ging ze tandheelkunde studeren. De 2 eerste jaren in Antwerpen (RUCA) en de 3 daarop volgende te Leuven (KUL).  Eens de smaak van het studentenleven te pakken bleef ze nog wat hangen in Leuven om zich te specialiseren in de parodontologie.

Ze is werkzaam in dit tandheelkundig specialisme in een groepspraktijk te Antwerpen.  Tijdens haar specialisatiejaren leerde ze haar huidige echtgenoot kennen, Kurt Severyns.  In 1995 huwden ze in de kerk van Borsbeek en ze woonden een tijdje te Mechelen en Edegem.  Samen kregen ze 2 dochters :  Nikki (1999) en Ella (2001).  In 2000 verhuizen Margots ouders uit Borsbeek naar het centrum van Antwerpen en met heel veel plezier betrekt het jonge gezin de ouderlijke woning.  Zo is de cirkel rond.

Margot beseft dat ze op een prachtige plek woont en krijgt naarmate haar dochters wat ouder worden steeds meer zin om zich in te zetten voor haar dorp.  In 2013 wordt ze, aangespoord door enkele actieve inspirerende Borsbeekse NVA-ers, OCMW raadslid.  Volledig nieuw in het politieke landschap probeert ze haar taak “vol goesting” ter harte te nemen.

Haar vrije tijd brengt ze graag door met familie en vrienden en regelmatig gaat ze joggen, tennissen, fietsen en skiën.