Speerpunt: N-VA Borsbeek wil nieuwe gemeentelijke website

Op 24 juni 2018, over deze onderwerpen: Bestuurszaken, Communicatie en IT, Gemeente, N-VA Borsbeek, Verkiezingen 2018

De gemeente is dringend toe aan een vernieuwe website die voldoet aan moderne noden. Deze moet opgemaakt worden vanuit het standpunt van de burger, zodat deze eenvoudig vindt waar hij of zij naar op zoek is.

Ook wordt er de nodige aandacht besteed aan een geïntegreerd E-gov platform, dat mee verwerkt wordt in de website. Dit moet ervoor zorgen dat mensen van thuis uit bepaalde documenten kunnen opvragen of hun kinderen kunnen inschrijven voor een zomerkamp, zonder dat zij zich hiervoor naar het gemeentehuis dienen te begeven. Op die manier hoeven ze niet aan te schuiven tijdens een drukke avondopening of een dag vrijaf te nemen om langs het gemeentehuis te komen. En de mensen die wel naar het gemeentehuis komen, moeten minder lang wachten en kunnen vlot verder geholpen worden.

Ook de integratie van een GIS (geografisch informatiesysteem) moet het mogelijk maken dat burgers eenvoudig melding kunnen maken van gebreken aan het openbaar domein. Dit kan zeer eenvoudig door het aanduiden op een kaart en het invullen van een aantal zeer eenvoudige vragen zodat de gemeentelijke diensten weten waar er werk aan de winkel is.

Tenslotte moet er ook een volwaardige mobiele versie van de website zijn zodat deze ook toegankelijk is via de smarthphone en tablet. Zo kan men bijvoorbeeld ook tijdens een wandeling door Fort 3 melding maken van een omgevallen boom.

Ontdek hier ons volledige programma: https://borsbeek.n-va.be/verkiezingen/programma

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is