Onderwijs

Speerpunten voor Borsbeek - Onderwijs

We kunnen fier zeggen dat de toekomst van onze Borsbeekse schoolgaande jeugd er mooi uit ziet.  De secundaire afdeling van het SJI, die een DBFM-project met Scholen van Morgen uitvoerden, zitten al een jaar in hun gloednieuwe gebouw.  Buiten het feit dat ze tijdelijk mochten uitwijken naar de groenzone van de Koude Beekvallei, één van onze eerste beslissingen, hadden we met deze bouw niks te maken. 

Onze GBS De Klinker volgde het voorbeeld.  In 2017 startten ook daar de renovatie- en nieuwbouwwerken.  Na de tijdelijke verhuis naar Tirolerhof keren ze wellicht eind 2018 naar de gloednieuwe maar vertrouwde omgeving terug.

De basisschool van het SJI is ook renovaties aan het uitvoeren.   Wanneer deze voltooid zijn, kunnen de leerlingen de groene chalets verlaten en wordt de Koude Beekvallei in ere hersteld.

Tegen 2020 moet het hele Borsbeekse onderwijs in het nieuw steken.

Maar onderwijs is meer dan bouwen alleen …

We hebben de voorbije jaren ook onder de term ‘brede school’ ingezet op creatieve naschoolse kinderopvang.  Een uurtje extra beweging of creativiteit aanbieden waar leerlingen hun talenten kunnen ontplooien.  Meer daarover onder Lokale Werk/Jeugd. 

Dank zij de goede samenwerking van de secundaire afdeling van het SJI en de twee basisscholen ontstond er de ‘kriebelcontrole’.  De studenten van de richtingen Verzorging gaan vier keer per jaar op ‘stage’ en voeren controles uit naar vreemde bezoekers in de haren.  Het doel is het verlagen van het aantal vervelende beestjes.

In april 2018 organiseerden we met de gemeente weer de sessie Dode Hoek.  De leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar werden voor het vierde jaar op rij ondergedompeld in de gevaren van de Dode Hoek.  Dat het nodig is blijkt uit de Grote Verkeerstoets van het VSV editie  2018.  Maar 31% van de 35000 leerlingen wist dat je niet naast de vrachtwagen mag gaan staan.  Door de medewerking van een aantal vrijwilligers en een paar firma’s konden onze lessen doorgaan op het fort!

Nieuws over dit onderwerp

Onderwijs

We kunnen fier zeggen dat de toekomst van onze Borsbeekse schoolgaande jeugd er mooi uit ziet.  De secundaire afdeling van het SJI, die een DBFM-project met Scholen van Morgen uitvoerden, zitten al …

N-VA maakt eerste 4 kandidaten bekend

N-VA Borsbeek maakt eerste 4 kandidaten bekend   De leden van N-VA Borsbeek keurden eerder deze week unaniem de kandidatenlijst goed voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Het bestuur …