Wendy Somers

Bestuurslid

Wendy (1984) heeft Borsbeek pas echt leren kennen door op 18- jarige leeftijd met haar moeder naar Borsbeek te verhuizen. Ze heeft zich snel in dit mooie dorp genesteld door er actief deel te nemen aan het gemeenschapsleven. Ze woonde eerst verschillende jaren op de Frans Beirenslaan om daarna samen met haar partner Jethro op de Schanslaan te gaan wonen.

Wendy behaalde een master in de rechten (UGent), een aggregaat in de rechten (UGent), een master na master in de fiscaliteit (ULB) en een master in het management (KULeuven).

Ze had al van jongsaf interesse in de politiek, zonder dit van thuis uit meegekregen te hebben en werd al na de verkiezingen in 2006 lid van de Borsbeekse gemeenteraad. Na 3 jaar in de gemeenteraad werd ze in 2010 schepen van sociale zaken, burgerlijke stand, ontwikkelingssamenwerking en personeel. Sindsdien bleef ze onafgebroken deel uit maken van de gemeenteraad.

Haar politieke interesses gaan vooral uit naar financiën, sociale zaken, personeel, werk, algemeen bestuur en juridische zaken. Bovendien heeft ze ook een zwak voor de doelgroep senioren, waar ze als schepen heel graag mee heeft samen gewerkt.

In haar professioneel leven heeft ze naast juridische ervaring als advocaat en jurist eveneens financiële ervaring als financieel beheerder van OCMW en gemeente Aartselaar. Lokale besturen zijn dus echt haar ding.

In haar privéleven is ze al sinds 2002 samen met Jethro en de trotse mama van 3 kinderen: Aliya (°2011), Kalisy (°2014) en Mauro (°2017).

Veel vrije tijd blijft er niet over met al haar drukke bezigheden, maar dat maakt ze goed door er zo nu en dan eens tussenuit te gaan met haar gezinnetje, familie en vrienden.

Wendy staat voor een gezond financieel beleid dat rekening houdt met de draagkracht van de gemeente. Verder hecht ze veel belang aan een rechtlijnig bestuur, een goede dossierkennis en een sterk sociaal beleid. Ze wil graag haar schouders zetten onder een inclusief beleid en heeft erg veel bewondering voor de vele vrijwilligers die in Borsbeek een sterk gemeenschapsleven mogelijk maken.

Een ideale samenleving is voor mij een samenleving waarin iedereen zijn steentje bijdraagt en niemand gebukt moet gaan onder armoede, onveiligheid en eenzaamheid; een samenleving waar er kansen (maar ook verplichtingen) zijn voor iedereen.